loader

Radno vreme : Pon – Pet: 18:00 – 21:00

Fill 1

Zakažite seansu : Mob: + 381 61 180 1972 ::: Viber: +381 60 48 58 788

image

Bezuslovno prihvatanje sebe i ljubav prema sebi su ključni aspekti mentalnog zdravlja i blagostanja. Ovi koncepti su duboko ukorenjeni u savremenoj psihijatriji i psihoterapiji, a njihovo razumevanje i primena mogu doneti značajne promene u životu pojedinca.

Bezuslovno prihvatanje sebe

Bezuslovno prihvatanje sebe znači prihvatanje sebe u potpunosti, sa svim manama i vrlinama, bez potrebe da se nešto promeni ili poboljša. To ne znači da osoba ne teži rastu i razvoju, već da sebe vidi realno i prihvata sebe kakva jeste u datom trenutku.

Ovaj proces može biti izazovan i naporan, jer društvo često nameće standarde i očekivanja koja mogu stvoriti osećaj neadekvatnosti. Međutim, praksa bezuslovnog prihvatanja sebe može pomoći osobi da razvije autentičan osećaj vrednosti i samopoštovanja.

Ljubav prema sebi

Ljubav prema sebi nije samo osećaj zadovoljstva ili ponosa. To je duboko razumevanje i poštovanje sebe, koje omogućava osobi da se brine o sebi na zdrav i uravnotežen način. Ljubav prema sebi podrazumeva razumevanje svojih potreba, granica i želja, i rad na njihovom ostvarivanju.

Integracija mana i vrlina

Da bismo zaista voleli i prihvatili sebe, moramo prigrliti i svoje mane i vrline. To podrazumeva prepoznavanje činjenice da su naše mane deo nas kao i naše vrline i da one često služe kao važne lekcije i prilike za rast. Integracija ovih aspekata sebe dovodi do veće celovitosti i harmonije.

Bezuslovno prihvatanje sebe i ljubav prema sebi nisu samo teorijski koncepti; oni su životne veštine koje se mogu razvijati i negovati. Kroz razumevanje i primenu ovih principa, osobe mogu postići osećaj zadovoljstva i ispunjenosti u životu i bolje se nositi sa izazovima i stresom.

Spec. dr med. Milan Popović

Psihoterapija i psihijatar

Pružam usluge psihoterapije i psihijatrijskih pregleda u zemlji i inostranstvu. Radim uživo u našim prostorijama, kod klijenta ili Online preko Google Meet i Zoom platforme.

Usluge

  • RE&KBT psihoterapija
  • Bračna i partnerska psihoterapija
  • Grupna psihoterapija
  • Psihijatrijski pregledi
  • Psihijatrijska procena za smeštaj u dom
  • Psihijatrijska procena testatorske sposobnosti

Radno vreme

  • Radnim danima 18:00 - 21:00
  • Subota 18:00 - 21:00
  • Nedelja 18:00 - 21:00

Kontakt

Pratite me:

© Copyright 2023 epsihijatar.net. Dizajnirao Dr Milan Popović. Sva prava zadržana.