loader

Radno vreme : Pon – Pet: 18:00 – 21:00

Fill 1

Zakažite seansu : Mob: + 381 61 180 1972 ::: Viber: +381 60 48 58 788

image

Hormon sreće serotonin, možemo povećati u mozgu uz pomoć svetlosne terapije Bioptron.

Serotonin je neurotransmiter i hormon u mozgu odgovoran za raspoloženje ali i celokupno zdravlje. Nastaje iz esencijalne aminokiseline triptofana, koja se unosi ishranom. Nalazi se u centralnom nervnom sistemu, trombocitima, kao i u digestivnom traktu gde reguliše varenje. Kako se serotonin nalazi u celom telu, on utiče na razne telesne i psihološke funkcije. Kada telu nedostaje serotonin, nastaju različiti emocionalni i problemi u ponašanju. Osobe su neraspoložene, depresivne, veoma osetljive na bol i lako se naljute. Takođe, javlja se osećaj preopterećenosti, nesanica, čak i glavobolje. Osim toga, česte su promene u telesnoj težini zbog pojačanog unosa hrane, hroničnog zatvora i poremećaja u varenju. Bioptron.

Zašto vam je potreban serotonin?

Da se osećate dobro

Serotonin se naziva i “hormon sreće”. Biohemijska neravnoteža u mozgu može dovesti do depresije i anksioznosti. Tada na scenu stupa serotonin koji može pomoći da se osećamo dobro i zadovoljno, te da smo uspešni i produktivni. U svojoj knjizi “Biochemistry,” doktori Reginald Garrett i Charls Grisham objašnjavaju činjenicu da mozak proizvodi serotonin kada primi signal o potrebi. Jedan od signala je konzumiranje slatkiša, što objašnjava zašto neki ljudi osećaju sreću i zadovoljstvo posle uzimanja čokolade.

Da budete relaksirani

Studije pokazuju da se niski nivoi serotonina povezuju sa anksioznošću i depresijom. Osobe koje imaju nizak nivo serotonina su nervozne, razdražljive i imaju čak problema sa pažnjom i koncentracijom. Serotonin u tom smislu pomaže da se osobe osećaju relaksirano i zadovoljno. Kao i drugi hormoni u mozgu i serotonin ima najpovoljnije efekte kad je prisutan u optimalnim koncentracijama. Normalni nivoi ove supstance dovode do relaksacije a povećane vrednosti mogu dovesti do osećaja pospanosti.

Da lakše zaspite

Jedna od koristi serotonina je zdrav san preko potreban tokom noći. Studija sprovedena 2010. godine pod pokroviteljstvom časopisa “Sleep” zaključila je da osobe sa promenama na receptorima za serotonin često boluju od nesanice.

Kako dopuniti nivo serotonina u mozgu?

Tesla Hyperlight naočare Kompanije Zepter i Bioptron medicinski aparat revolucionarni su patenti i naočare sa integrisanim fulerenom C60 koje proizvode aktivnu i delotvornu hiperharmonizovanu kvantnu svetlost koja štiti, revitalizuje i reguliše biostrukture i fiziološke procese u telu. Takva svetlost podstiče pravilno funkcionisanje biomolekula u mozgu i optimizuje lučenje hormona bitnih za mentalno i fizičko zdravlje (serotonin i dopamin).

Tesla naočare na prirodan način štite vid i dovode u balans hormone u mozgu – serotonin, dopamin, melanotonin. Uravnotežujući nivo serotonina i drugih hormona u mozgu i telu, revolucionarne Tesla naočare čine nas srećnijim i raspoloženijim, povećavaju pažnju, koncentraciju i pamćenje, kao i motivaciju i opštu efikasnost.

Dopunite svoje nivoe serotonina! Tesla Hyperlight Eyewear naočare

Poručite BIOPTRON

Spec. dr med. Milan Popović

Psihijatar i psihoterapeut

Pružam usluge psihoterapije i psihijatrijskih pregleda u zemlji i inostranstvu. Radim uživo u našim prostorijama, kod klijenta ili Online preko Google Meet i Zoom platforme.

Usluge

  • REBT psihoterapija
  • Bračna i partnerska psihoterapija
  • Grupna psihoterapija
  • Psihijatrijski pregledi
  • Psihijatrijska procena za smeštaj u dom
  • Psihijatrijska procena testatorske sposobnosti

Radno vreme

  • Radnim danima 18:00 - 21:00
  • Subota 18:00 - 21:00
  • Nedelja 18:00 - 21:00

Kontakt

Pratite me:

© Copyright 2024 epsihijatar.net. Dizajnirao Dr Milan Popović. Sva prava zadržana.