loader

Radno vreme : Pon – Pet: 18:00 – 21:00

Fill 1

Zakažite seansu : Mob: + 381 61 180 1972 ::: Viber: +381 60 48 58 788

image

Iskusiti napad panike može biti veoma uznemirujuće. Srce vam lupa, teško dišete, a mislite da ćete izgubiti kontrolu. Napadi panike su ozbiljno stanje, ali dobra vest je da postoje efikasne metode lečenja, kao što je REKBT (racionalno emotivna i kognitivno bihevioralna terapija). Ovaj psihijatrijski pristup se pokazao kao veoma koristan u ublažavanju simptoma i poboljšanju kvaliteta života osoba koje se suočavaju s napadima panike.

Uloga REKBT u prevazilaženju napada panike

REKBT je terapijski pristup koji se fokusira na promenu negativnih misaonih obrazaca i neefikasnih ponašanja koji vode do neželjenih emocionalnih stanja, poput anksioznosti i panike.

Razumeti vezu između misli, osećanja i ponašanja

Ključna pretpostavka REKBT je da naša osećanja i ponašanja nisu samo rezultat situacija s kojima se suočavamo, već i načina na koji tumačimo te situacije. U kontekstu napada panike, misli poput “Ne mogu da se izborim s ovim” ili “Nešto strašno će mi se dogoditi” mogu intenzivirati osećaj panike. Terapeut će vam pomoći da prepoznate i preispitate ove misli, te da razvijete zdravije načine razmišljanja.

Veštine samopomoći u suzbijanju simptoma napada panike

REKBT takođe obuhvata učenje praktičnih veština koje mogu pomoći u ublažavanju fizičkih simptoma napada panike. To uključuje tehnike disanja i relaksacije mišića, koje mogu pomoći u smanjenju intenziteta simptoma napada panike.

Izlaganje kao tehnika suočavanja sa strahom

Jedan od ključnih aspekata REKBT u tretmanu napada panike je postepeno izlaganje situacijama koje izazivaju strah, kako biste se navikli na njih i smanjili reakciju straha.

Uz pravilno vođenje stručnjaka, REKBT može biti veoma efikasan način za prevazilaženje napada panike. Zapamtite, ne morate sami da se borite s ovim problemom. Potražite pomoć stručnjaka za REKBT i počnite put ka oporavku.

Spec. dr med. Milan Popović

Psihoterapija i psihijatar

Pružam usluge psihoterapije i psihijatrijskih pregleda u zemlji i inostranstvu. Radim uživo u našim prostorijama, kod klijenta ili Online preko Google Meet i Zoom platforme.

Usluge

  • RE&KBT psihoterapija
  • Bračna i partnerska psihoterapija
  • Grupna psihoterapija
  • Psihijatrijski pregledi
  • Psihijatrijska procena za smeštaj u dom
  • Psihijatrijska procena testatorske sposobnosti

Radno vreme

  • Radnim danima 18:00 - 21:00
  • Subota 18:00 - 21:00
  • Nedelja 18:00 - 21:00

Kontakt

Pratite me:

© Copyright 2023 epsihijatar.net. Dizajnirao Dr Milan Popović. Sva prava zadržana.