loader

Radno vreme : Pon – Pet: 18:00 – 21:00

Fill 1

Zakažite seansu : Mob: + 381 61 180 1972 ::: Viber: +381 60 48 58 788

image

Životna svrha i sreća

Vaša životna svrha predstavlja osnovni razlog vašeg dolaska na ovaj svet. U svom srcu vi ste svesni svoje životne svrhe. Vi znate što ste došli iskusiti. Nije u pitanju nešto novo što trebate otkriti, već se radi o otpuštanju svega onoga što vam smeta da se vaš Duh (vaša prava priroda) može slobodno izražavati na Zemlji. Kada osvestite svoju životnu svrhu, shvatićete da se radi o nečemu što vam je već poznato. Navedeno je važno imati na umu svaki put kada razmišljate o svojoj životnoj svrsi.

Svojim umom vi ne možete osvestiti svoju višu svrhu. To, uostalom, nije ni predviđeno da bude zadatak vašeg uma. Jedino je vaše srce sposobno za to. Tek onda kada svoju životnu svrhu spoznate svojim srcem, na scenu stupaju vaš um i intelekt koji vam mogu biti od velike pomoći u razradi praktičnih koraka koje je potrebno napraviti kako biste započeli s izražavanjem svoje svrhe.

Naše je izražavanje neminovno. U svakom trenutku izražavamo sebe – bez obzira na to što radimo, pa čak i kada ne radimo ništa. Biti potpuno pasivan također je način izražavanja. Svaka naša misao, riječ, delo i bilo koja odluka koju donesemo (svesno ili nesvesno) istovremeno znači i izražavanje. Ne možemo biti budni i pritom se ne izražavati!

Međutim, gledano s aspekta životne svrhe zapravo postoje samo dva načina izražavanja – izražavanje naše prave prirode i izražavanje nečeg što nije naša prava priroda.

U trenucima kada izražavamo svoju pravu prirodu ili, možda bolje rečeno, kada dopuštamo svom Duhu da se slobodno izražava kroz nas, mi koračamo stazom svoje više svrhe – mi živimo svoju višu svrhu. U skladu s tim, životna svrha je pre svega proces, a ne neko krajnje odredište. Životna svrha naš je jedinstveni put kroz život, a ne pojedini cilj koji nastojimo postići.

Kada koračamo stazom svoje svrhe, naš život postaje jednostavniji. Prati nas snažan osećaj smisla. Ljubav, radost i mir postaju naši česti pratioci. Osećamo se povezani sa samim sobom i svojim božanskim izvorom. U stanju smo jasno proceniti koje su aktivnosti u skladu s našom višom svrhom, a koje nisu i tako skratiti vreme provedeno u dvoumljenu i neodlučnosti. Postaje nam lakše usmeriti se na ono što nam je zaista bitno. Osećamo se stabilnijima i odlučnijima. Naša motivacija je na visokom nivou. Osećamo veliku snagu i nadahnuće u sebi i to želimo izraziti u spoljašnjosti.

Spec. dr med. Milan Popović

Psihoterapija i psihijatar

Pružam usluge psihoterapije i psihijatrijskih pregleda u zemlji i inostranstvu. Radim uživo u našim prostorijama, kod klijenta ili Online preko Google Meet i Zoom platforme.

Usluge

  • RE&KBT psihoterapija
  • Bračna i partnerska psihoterapija
  • Grupna psihoterapija
  • Psihijatrijski pregledi
  • Psihijatrijska procena za smeštaj u dom
  • Psihijatrijska procena testatorske sposobnosti

Radno vreme

  • Radnim danima 18:00 - 21:00
  • Subota 18:00 - 21:00
  • Nedelja 18:00 - 21:00

Kontakt

Pratite me:

© Copyright 2023 epsihijatar.net. Dizajnirao Dr Milan Popović. Sva prava zadržana.