loader

Radno vreme : Pon – Pet: 18:00 – 21:00

Fill 1

Zakažite seansu : Mob: + 381 61 180 1972 ::: Viber: +381 60 48 58 788

image

Razumeti kako očuvati mentalno zdravlje u savremenom, brzom životu ključno je za naše opšte blagostanje. U ovom detaljnom vodiču, fokusiraćemo se na efikasne metode prevencije mentalnih poremećaja, sa ciljem da unapredimo svakodnevne navike i primenimo tehnike koje doprinose očuvanju mentalnog zdravlja.

Samosvest i emocionalna pismenost:

Razvijanje samosvesti i emocionalne pismenosti su ključni aspekti prevencije mentalnih poremećaja. To uključuje razumevanje sopstvenih emocija, njihovo adekvatno izražavanje i prepoznavanje signala koji ukazuju na potencijalne mentalne izazove. Predlažemo dnevnu introspekciju, vođenje dnevnika i otvorenu komunikaciju sa bliskim osobama kao efikasne metode.

Upravljanje stresom i anksioznošću:

Stres i anksioznost su česti pokretači mnogih mentalnih poremećaja. Tehnike za upravljanje stresom, poput dubokog disanja, meditacije, joge ili umerene fizičke aktivnosti, mogu efikasno smanjiti nivoe stresa. Takođe, važno je raditi na prepoznavanju i umanjivanju izvora stresa.

Zdrav način života:

Fizičko zdravlje direktno utiče na mentalno zdravlje. Redovna fizička aktivnost, uravnotežena ishrana i kvalitetan san su osnovni preduslovi za očuvanje mentalnog zdravlja. Ohrabrujemo vas da postavite realne ciljeve u vezi sa fizičkom aktivnošću i zdravom ishranom.

Održavanje socijalnih veza:

Jaki socijalni odnosi su ključni za mentalno zdravlje. Povezivanje sa porodicom, prijateljima ili zajednicom može pružiti emocionalnu podršku i osećaj pripadnosti. Uključivanje u grupne aktivnosti, volontiranje ili redovno druženje može doprineti mentalnoj stabilnosti.

Profesionalna pomoć:

Potraživanje profesionalne pomoći je znak snage, a ne slabosti. Razgovor sa psihologom ili psihoterapeutom može pružiti podršku u prevenciji mentalnih poremećaja, razvijanju strategija suočavanja sa problemima i pružanju smernica za očuvanje mentalnog zdravlja.

Očuvanje mentalnog zdravlja zahteva sveobuhvatan pristup koji obuhvata brigu o fizičkom, emocionalnom i socijalnom zdravlju. Svako od nas ima svoj put ka mentalnom zdravlju, i važno je pronaći ono što najbolje odgovara našim potrebama. Zapamtite da niste sami na ovom putu i da je uvek dostupna podrška.

Dr Milan Popović

Spec. dr med. Milan Popović

Psihoterapija i psihijatar

Pružam usluge psihoterapije i psihijatrijskih pregleda u zemlji i inostranstvu. Radim uživo u našim prostorijama, kod klijenta ili Online preko Google Meet i Zoom platforme.

Usluge

  • RE&KBT psihoterapija
  • Bračna i partnerska psihoterapija
  • Grupna psihoterapija
  • Psihijatrijski pregledi
  • Psihijatrijska procena za smeštaj u dom
  • Psihijatrijska procena testatorske sposobnosti

Radno vreme

  • Radnim danima 18:00 - 21:00
  • Subota 18:00 - 21:00
  • Nedelja 18:00 - 21:00

Kontakt

Pratite me:

© Copyright 2023 epsihijatar.net. Dizajnirao Dr Milan Popović. Sva prava zadržana.