loader

Radno vreme : Pon – Pet: 18:00 – 21:00

Fill 1

Zakažite seansu : Mob: + 381 61 180 1972 ::: Viber: +381 60 48 58 788

image

Veštačka inteligencija (AI) i njena podgrana mašinsko učenje su revolucionarne tehnologije koje se sve više primenjuju u medicini, posebno u istraživanju demencije. AI olakšava automatizaciju analitičkog modeliranja i doprinosi predviđanju, dijagnostikovanju i lečenju bolesti kao što je demencija.

Nedavna otkrića u primeni AI u istraživanju demencije

Mašinsko učenje i njegova grana duboko učenje se široko koriste u istraživanjima za podršku u dijagnozi i predviđanju demencije. Modeli dubokog učenja često rezultiraju boljom tačnošću detekcije i predviđanja demencije od tradicionalnih metoda mašinskog učenja. Međutim, oni su skuplji u pogledu vremena izvršavanja i hardverskih zahteva. Trenutno postoji nekoliko skupova podataka sa ograničenim podacima dostupnim za obuku modela mašinskog učenja.

Zaključak: AI i budućnost istraživanja demencije

Primena tehnologija mašinskog učenja u detekciji i predviđanju demencije može pružiti prednost psihijatriji i neurologiji promovisanjem boljeg razumevanja prirode bolesti i preciznijih procesa zasnovanih na dokazima koji su reproduktivni i standardizovani.

Ukoliko želite da saznate više o ovoj temi, pratite naš blog za najnovije informacije i istraživanja u oblasti veštačke inteligencije i medicine. Ostanite u toku sa najnovijim trendovima u AI istraživanju demencije i saznajte kako AI menja budućnost medicine.

Ključne reči: veštačka inteligencija, AI, mašinsko učenje, duboko učenje, istraživanje demencije, medicina, dijagnostikovanje demencije, predviđanje demencije, psihijatrija, neurologija.

Spec. dr med. Milan Popović

Psihoterapija i psihijatar

Pružam usluge psihoterapije i psihijatrijskih pregleda u zemlji i inostranstvu. Radim uživo u našim prostorijama, kod klijenta ili Online preko Google Meet i Zoom platforme.

Usluge

  • RE&KBT psihoterapija
  • Bračna i partnerska psihoterapija
  • Grupna psihoterapija
  • Psihijatrijski pregledi
  • Psihijatrijska procena za smeštaj u dom
  • Psihijatrijska procena testatorske sposobnosti

Radno vreme

  • Radnim danima 18:00 - 21:00
  • Subota 18:00 - 21:00
  • Nedelja 18:00 - 21:00

Kontakt

Pratite me:

© Copyright 2023 epsihijatar.net. Dizajnirao Dr Milan Popović. Sva prava zadržana.