Kakve muškarce privlače žene – mamine kćeri

Tri tipa muškaraca su privučeni ženom-maminom kćeri. Prvi je mladi neiskusni muškarac – dečak koji joj je veoma sličan i sa kojim ona u mladosti otkriva tajne ljubavi i seksualnosti-novine za njih oboje.

Drugi tip muškarca je žilavi, ulični tip kojeg ova »devojčica iz dobre kuće« privlači svojom finoćom, popustljivošću i blagošću – onim što u njegovom vlastitom imidžu nedostaje. Ona je takođe privučena njegovim magnetizmom, seksepilom i dominantnom ličnošću.

Treći tip muškarca koji voli žene-devojčice je muškarac koji se iz raznih razloga ne oseća dobro sa odraslim ženama. Ovaj tip muškarca uz ženu Persefonu može da bez ikakvih problema ostavlja utisak superiornijeg, starijeg, pametnijeg i sposobnijeg. Uz ravnopravnu ženu, on bi izgubio oreol dominacije i nadmoćnosti, i zato radije bira ovaj tip žena-maminih kćeri.

Žena strukturirana kao Persefona se često oseća rastrzana između mame i muža. Obično se zaljubi u nekog ko se njenoj majci ne sviđa, i ko nije fini mladić kakvog je mama imala na umu. Persefonin muškarac se suprotstavlja maminim uticajima i petljanjima u njihov život, i zbog toga ga mama ne voli. Tada po prvi put ova žena dolazi u dublji konflikt sa svojom majkom, što je za nju razvojni izazov.

Muž, koji oseća da nema privatnosti u njegovom braku i da nepostoji ništa što mama ne zna ili u šta nije umešana, traži od nje da se opredeli sa kim će zapravo živeti – s njim ili majkom. Uhvaćena u ovom konfliktu, ona ima dva izbora: ili se vraća majci i nastavlja da bude krhka mamina djevojčica, ili se opredjeljuje za suprotan pravac u razvoju, ka zrelosti i samostalnosti.

Izvor: Prof. dr MARKO MUNJIZA, PSIHOPATOLOGIJA SVAKODNEVNOG ŽIVOTA