loader

Radno vreme : Pon – Pet: 18:00 – 21:00

Fill 1

Zakažite seansu : Mob: + 381 61 180 1972 ::: Viber: +381 60 48 58 788

image

Psihoterapeut – vaš saveznik u mentalnom zdravlju ===

Mentalno zdravlje je jedan od ključnih aspekata zdravog života. Međutim, život nas često suočava s izazovima, te nije neuobičajeno da se nađemo u situacijama koje nas emotivno opterećuju. U takvim situacijama, potrebna nam je pomoć stručnjaka koji će nam pomoći da prevaziđemo probleme i vratimo se normalnom životu. Psihoterapeut je stručnjak koji može da vam pruži podršku i pomoć u rešavanju različitih problema vezanih za mentalno zdravlje.

Šta je psihoterapija i kako funkcioniše?

Psihoterapija je proces koji pomaže ljudima u prevazilaženju emocionalnih i psiholoških problema koji utiču na njihov svakodnevni život. Psihoterapeuti koriste različite tehnike kako bi pomogli klijentima da prevaziđu probleme, razviju nove načine razmišljanja i ponašanja, kao i da se nose sa životnim problemima. Tokom tretmana, psihoterapeuti će raditi sa klijentima na identifikovanju problema, postavljanju ciljeva i primeni različitih tehnika kako bi se postigao uspeh.

Kada se obratiti psihoterapeutu?

Postoji mnogo razloga zbog kojih se ljudi obraćaju psihoterapeutu. Neki od najčešćih razloga uključuju depresiju, anksioznost, stres, probleme u porodici, probleme u vezi, traume, gubitak voljene osobe i zavisnost. Ako se suočavate sa bilo kojim od ovih problema, ili nekom drugom emocionalnom ili psihološkom teškoćom, razgovor sa psihoterapeutom vam može pomoći u prevazilaženju problema.

Vrste psihoterapije i njihova primena

Postoji mnogo vrsta psihoterapije koje se koriste u savremenoj medicini. Neke od najpopularnijih vrsta uključuju kognitivno-bihejvioralnu terapiju, psihodinamsku terapiju, gestalt terapiju i humanističku terapiju. Svaka od ovih terapija ima svoje prednosti i nedostatke, a psihoterapeut će vam pomoći da odaberete terapiju koja najbolje odgovara vašim potrebama.

Kako izabrati psihoterapeuta koji će vam odgovarati?

Kada tražite psihoterapeuta, važno je da tražite stručnjaka koji ima iskustva u radu sa vašim problemom. Takođe je važno da se osećate prijatno sa psihoterapeutom i da osećate da vas razume. Najbolji način da odaberete psihoterapeuta je da razgovarate sa nekoliko stručnjaka i odlučite ko vam najviše odgovara.

Kako psihoterapeut pomaže u rešavanju različitih problema?

Psihoterapeuti koriste različite tehnike kako bi pomogli klijentima u rešavanju problema. Neki od najčešćih metoda uključuju razgovor, vežbe, meditaciju, vizualizaciju i druge tehnike koje pomažu u promovisanju pozitivnih promena. Psihoterapeut će raditi sa vama na identifikovanju problema, postavljanju ciljeva i primeni različitih tehnika kako bi se postigao uspeh.

Zaključak

Psihoterapeut može biti vaš saveznik u mentalnom zdravlju i pomoći vam da prevaziđete emocionalne i psihološke probleme. Kada se obratite psihoterapeutu, on će vas podržati i raditi sa vama na identifikovanju problema, postavljanju ciljeva i primeni tehnika koje će vam pomoći da rešite svoje probleme. Važno je da izaberete psihoterapeuta sa kojim se osećate prijatno i koji ima iskustva u radu sa vašim problemom. Psihoterapija može biti dug i težak proces, ali uz podršku stručnjaka, možete postići uspeh u rešavanju svojih problema.

Spec. dr med. Milan Popović

Psihoterapija i psihijatar

Pružam usluge psihoterapije i psihijatrijskih pregleda u zemlji i inostranstvu. Radim uživo u našim prostorijama, kod klijenta ili Online preko Google Meet i Zoom platforme.

Usluge

  • RE&KBT psihoterapija
  • Bračna i partnerska psihoterapija
  • Grupna psihoterapija
  • Psihijatrijski pregledi
  • Psihijatrijska procena za smeštaj u dom
  • Psihijatrijska procena testatorske sposobnosti

Radno vreme

  • Radnim danima 18:00 - 21:00
  • Subota 18:00 - 21:00
  • Nedelja 18:00 - 21:00

Kontakt

Pratite me:

© Copyright 2023 epsihijatar.net. Dizajnirao Dr Milan Popović. Sva prava zadržana.