loader

Radno vreme : Pon – Pet: 18:00 – 21:00

Fill 1

Zakažite seansu : Mob: + 381 61 180 1972 ::: Viber: +381 60 48 58 788

image

REBT psihoterapeut i psihoterapija

REBT (Rational Emotive Behavior Therapy) je kognitivno-bihejvioralna metoda psihoterapije koja se zasniva na ideji da su naše emocije direktno povezane sa našim mišljenjima i uverenjima. Cilj ovog tipa psihoterapije je da pomogne čoveku da promeni svoja destruktivna i disfunkcionalna uverenja u koristan i realističan način mišljenja, kako bi se promenile emocije i ponašanje.

REBT se smatra jednom od prvih kognitivno-bihejvioralnih terapija, a osnovao ga je dr. Albert Ellis u 1950-im godinama. Ovaj pristup se zasniva na teoriji da su naše emocije direktno povezane sa našim načinom mišljenja i da su naše nezdrave emocije uzrokovane iracionalnim uverenjima.

REBT psihoterapija sastoji od razgovora između terapeuta i klijenta, kako bi se identifikovala i promenila iracionalna mišljenja i uverenja. Psihoterapeut radi sa klijentom na uveravanju da su njegove nezdrave emocije posledica njegovih iracionalnih mišljenja i uči klijenta kako da iracionalna zameni racionalnim uverenjima.

REBT je efikasan metod za lečenje mnogih emocionalnih problema, uključujući depresiju, anksioznost, stres, problem sa samopouzdanjem. Ovaj pristup je takođe koristan i za lečenje specifičnih problema, kao što su fobije, poremećaji ishrane i poremećaji sna.

Psihoterapeut

Ukoliko ste zainteresovani za REBT psihoterapiju, preporučujemo vam da se obratite stručnjaku u oblasti mentalnog zdravlja koji se specijalizovao za ovaj pristup. Zajedno sa psihoterapeutom, moći ćete da identifikujete i promenite svoja iracionalna mišljenja, kako biste poboljšali svoje emocionalno zdravlje i funkcionisanje.

Spec. dr med. Milan Popović

Psihijatar i psihoterapeut

Pružam usluge psihoterapije i psihijatrijskih pregleda u zemlji i inostranstvu. Radim uživo u našim prostorijama, kod klijenta ili Online preko Google Meet i Zoom platforme.

Usluge

  • REBT psihoterapija
  • Bračna i partnerska psihoterapija
  • Grupna psihoterapija
  • Psihijatrijski pregledi
  • Psihijatrijska procena za smeštaj u dom
  • Psihijatrijska procena testatorske sposobnosti

Radno vreme

  • Radnim danima 18:00 - 21:00
  • Subota 18:00 - 21:00
  • Nedelja 18:00 - 21:00

Kontakt

Pratite me:

© Copyright 2024 epsihijatar.net. Dizajnirao Dr Milan Popović. Sva prava zadržana.