loader

Radno vreme : Pon – Pet: 18:00 – 21:00

Fill 1

Zakažite seansu : Mob: + 381 61 180 1972 ::: Viber: +381 60 48 58 788

image

Orgazam predstavlja vrhunac seksualnog zadovoljstva i uzbuđenja, ali neke žene se suočavaju sa problemom da ne mogu da dožive orgazam, bez obzira na stimulaciju. Ovo stanje, poznato kao anorgazmija, može da utiče na seksualni život i kvalitet života žene.

Anorgazmija kod žena može da bude fizičkog ili psihološkog porekla. U slučaju psihološkog porekla, uzrok može da bude strah od seksualnosti, loše iskustvo u prošlosti, stres, anksioznost, depresija, nedostatak samopouzdanja ili emocionalne blokade.

Kada je anorgazmija psihološkog porekla, jedna od mogućih terapija koja može da pomogne jeste REBT psihoterapija. REBT (Racionalno emotivna bihejvioralna terapija) je terapijski pristup koji se fokusira na korekciju negativnih i iracionalnih verovanja i emocija koje dovode do nezdravog ponašanja. U slučaju anorgazmije, terapeut koji primenjuje REBT pristup, bi se usredsredio na izazivanje promena u uverenjima i stavovima žene u vezi sa seksualnošću.

Ovaj pristup terapije pomaže pacijentima da prepoznaju i prevaziđu negativne obrasce mišljenja koji dovode do disfunkcionalnih ponašanja, kao što je anorgazmija. Kroz REBT terapiju, žene bi mogle da shvate da je njihovo seksualno zadovoljstvo jednako važno kao i njihovo fizičko i emocionalno zdravlje.

U zaključku, anorgazmija kod žena može da predstavlja veliki izazov za njihov seksualni život i kvalitet života. REBT psihoterapija može da bude koristan pristup za žene koje pate od anorgazmije psihološkog porekla, pomažući im da prevaziđu negativna uverenja i emocije koje dovode do ovog problema. Sa profesionalnom podrškom i trudom, žene koje pate od anorgazmije mogu da pronađu put ka zdravijem i ispunjenijem seksualnom životu.

Spec. dr med. Milan Popović

Psihoterapija i psihijatar

Pružam usluge psihoterapije i psihijatrijskih pregleda u zemlji i inostranstvu. Radim uživo u našim prostorijama, kod klijenta ili Online preko Google Meet i Zoom platforme.

Usluge

  • RE&KBT psihoterapija
  • Bračna i partnerska psihoterapija
  • Grupna psihoterapija
  • Psihijatrijski pregledi
  • Psihijatrijska procena za smeštaj u dom
  • Psihijatrijska procena testatorske sposobnosti

Radno vreme

  • Radnim danima 18:00 - 21:00
  • Subota 18:00 - 21:00
  • Nedelja 18:00 - 21:00

Kontakt

Pratite me:

© Copyright 2023 epsihijatar.net. Dizajnirao Dr Milan Popović. Sva prava zadržana.