loader

Radno vreme : Pon – Pet: 18:00 – 21:00

Fill 1

Zakažite seansu : Mob: + 381 61 180 1972 ::: Viber: +381 60 48 58 788

image

Nažalost, mnogi partnerski odnosi su opterećeni nedostatkom ljubavi i prisutnošću manipulacije. Ovi elementi mogu duboko narušiti bliskost, poverenje i emotivno blagostanje oba partnera.

U ovom postu ćemo se baviti upravo ovim temama, razmotriti posledice koje one donose, i objasniti kako psihoterapija može pomoći u rešavanju ovakvih problema.

Nedostatak Ljubavi u Partnerskim Odnosima

Nedostatak ljubavi u partnerskom odnosu se obično manifestuje kroz emocionalnu distancu, nepostojanje pažnje, brige i razumevanja. Ova praznina se često popunjava osećanjem nesigurnosti, tuge i samoće, čak i kada je partner fizički prisutan.

Manipulacija u Partnerskim Odnosima

Manipulacija je još jedan toksični element koji može da uništi zdrav partnerski odnos. Manipulacija je često suptilna i prikrivena, što je čini teškom za prepoznavanje. Ona može uključivati emocionalnu ucenu, laži, skrivanje istine, ili prebacivanje krivice na drugu osobu.

Manipulatori često koriste ove taktike da bi zadovoljili svoje potrebe na štetu drugih, uzrokujući osećaj bezvrednosti, zbunjenosti i nesigurnosti kod žrtve.

Posledice Nedostatka Ljubavi i Manipulacije

Nedostatak ljubavi i manipulacija u partnerskim odnosima mogu dovesti do narušavanja samopouzdanja, osećaja vrednosti i mentalnog zdravlja. Ovakvi odnosi često dovode do emocionalne iscrpljenosti, depresije, anksioznosti i drugih mentalnih zdravstvenih problema.

Kako Psihoterapija Može Pomoći

Psihoterapija može biti ključna u procesu oporavka i ponovnog sticanja samopouzdanja. Terapeut može pomoći osobi da prepozna manipulativne taktike, osnaži je da postavi granice i nauči kako da se nosi sa posledicama toksičnog odnosa.

Takođe, psihoterapija može pomoći osobama da ponovno izgrade svoje samopoštovanje, shvate svoju vrednost i steknu hrabrost da pronađu zdraviji i ispunjujući odnos.

Zaključak

Nedostatak ljubavi i manipulacija u partnerskim odnosima mogu biti duboko štetni, ali je važno zapamtiti da postoji put ka oporavku. Psihoterapija može biti dragocen resurs za one koji se bore sa ovim pitanjima.

Ako se prepoznajete u ovim opisima, ne oklevajte da potražite stručnu pomoć. Vi niste sami, a postoji podrška koja vam je na raspolaganju.

Spec. dr med. Milan Popović

Psihoterapija i psihijatar

Pružam usluge psihoterapije i psihijatrijskih pregleda u zemlji i inostranstvu. Radim uživo u našim prostorijama, kod klijenta ili Online preko Google Meet i Zoom platforme.

Usluge

  • RE&KBT psihoterapija
  • Bračna i partnerska psihoterapija
  • Grupna psihoterapija
  • Psihijatrijski pregledi
  • Psihijatrijska procena za smeštaj u dom
  • Psihijatrijska procena testatorske sposobnosti

Radno vreme

  • Radnim danima 18:00 - 21:00
  • Subota 18:00 - 21:00
  • Nedelja 18:00 - 21:00

Kontakt

Pratite me:

© Copyright 2023 epsihijatar.net. Dizajnirao Dr Milan Popović. Sva prava zadržana.