loader

Radno vreme : Pon – Pet: 18:00 – 21:00

Fill 1

Zakažite seansu : Mob: + 381 61 180 1972 ::: Viber: +381 60 48 58 788

image

Psihoterapeut i seksualni problemi

Seksualni problemi su neprijatna tema o kojoj mnogi ljudi nerado pričaju sa drugima, pa čak i sa svojim partnerima. Bez obzira na to da li se radi o problemima sa željom, uzbuđenjem, orgazmom, bolom, problemima sa seksualnom orijentacijom, impotencijom ili drugim problemima, takvi problemi mogu imati ozbiljan uticaj na kvalitet života i međuljudske odnose.

REBT (Racionalno-Emotivno-Behavioralna Terapija) je jedan od pristupa koji se koristi u psihoterapiji za lečenje seksualnih problema. REBT psihoterapeuti pomažu klijentima da identifikuju iracionalna uverenja koja utiču na njihove seksualne probleme. Ova tehnika pomaže klijentima da prepoznaju kako njihova vlastita iracionalna uverenja i emocionalne reakcije mogu dovesti do problema sa seksualnim zdravljem i kako mogu razviti nova, racionalna uverenja i ponašanja koja će poboljšati njihovo seksualno iskustvo.

Kako REBT psihoterapija pomaže u rešavanju seksualnih problema?

REBT psihoterapija pristupa seksualnim problemima na racionalan i struktuiran način. Ovaj pristup pomaže klijentima da identifikuju rigidna i nelogična uverenja i misli koje se mogu skrivati iza njihovih seksualnih problema. Nakon što su te misli prepoznate, psihoterapeut će raditi s klijentom na razvijanju novih, zdravih načina razmišljanja koja će pomoći u prevladavanju seksualnih problema.

REBT psihoterapeuti takođe pomažu klijentima da razumeju kako emocionalne reakcije igraju ulogu u njihovim seksualnim problemima. Emocije poput teskobe, straha, srama ili krivice mogu ometati seksualno uzbuđenje i uživanje. REBT psihoterapeuti pomažu klijentima da nauče da prepoznaju svoje emocionalne reakcije i razvijaju nove načine upravljanja njima.

Osim toga, REBT psihoterapeuti pomažu klijentima da nauče kako da se ponašaju na način koji će im pomoći da prevladaju svoje seksualne probleme. To podrazumeva ​​razvoj novih navika koje podstiču zdravije seksualno funkcionisanje, kao što su poboljšanje komunikacije sa partnerom ili partnerkom, razvijanje pozitivnijih stavova prema seksu, te izbegavanje situacija koje mogu uzrokovati seksualne probleme.

Spec. dr med. Milan Popović

Psihijatar i psihoterapeut

Pružam usluge psihoterapije i psihijatrijskih pregleda u zemlji i inostranstvu. Radim uživo u našim prostorijama, kod klijenta ili Online preko Google Meet i Zoom platforme.

Usluge

  • REBT psihoterapija
  • Bračna i partnerska psihoterapija
  • Grupna psihoterapija
  • Psihijatrijski pregledi
  • Psihijatrijska procena za smeštaj u dom
  • Psihijatrijska procena testatorske sposobnosti

Radno vreme

  • Radnim danima 18:00 - 21:00
  • Subota 18:00 - 21:00
  • Nedelja 18:00 - 21:00

Kontakt

Pratite me:

© Copyright 2024 epsihijatar.net. Dizajnirao Dr Milan Popović. Sva prava zadržana.