loader

Radno vreme : Pon – Pet: 18:00 – 21:00

Fill 1

Zakažite seansu : Mob: + 381 61 180 1972 ::: Viber: +381 60 48 58 788

image

U savremenom svetu, gde se često stavlja akcenat na materijalno bogatstvo i telesno zdravlje, mentalno zdravlje i radost često ostaju zapostavljeni. Međutim, dublje razumevanje tri osnovna pojma – bogoljublje, sebeljublje i čovekoljublje – može pružiti ključ za postizanje istinskog mentalnog zdravlja i radosti.

Bogoljublje kao osnova

Bogoljublje se često shvata kao ljubav prema višem, transcendentnom. Ovaj pojam nije samo religijski, već i duboko psihološki. Ljubav prema višem omogućava čoveku da prevaziđe svoje slabosti i strahove, dajući mu smisao i svrhu. Ova vrsta ljubavi nije zasnovana na strahu ili očekivanju nagrade, već na dubokom razumevanju i prihvatanju.

Sebeljublje: ključ za unutrašnji mir

Sebeljublje nije egoizam ili narcizam. To je sposobnost da volimo i poštujemo sebe, da prihvatimo vlastite slabosti i vrline. Ovaj pojam je ključan za mentalno zdravlje jer osoba koja ne voli sebe ne može ni da voli druge, niti da bude voljena. Sebeljublje je, u suštini, osnova za čovekoljublje.

Čovekoljublje: most prema drugima

Čovekoljublje je, u najširem smislu, ljubav prema čovečanstvu. Ovaj pojam je ključan za mentalno zdravlje jer pruža osećaj pripadnosti i zajedništva. Ljubav prema drugima je, u suštini, produžetak ljubavi prema sebi i prema višem.

Povezanost Bogoljublja, sebeljublja i čovekoljublja

Ova tri pojma su duboko povezana i često se međusobno preplavljuju. Ljubav prema višem daje smisao i svrhu, ljubav prema sebi daje samopouzdanje i unutrašnji mir, a ljubav prema drugima daje osećaj pripadnosti i zajedništva. Kombinacija ova tri oblika ljubavi daje nam ključ za postizanje mentalnog zdravlja i radosti.

Spec. dr med. Milan Popović

Psihoterapija i psihijatar

Pružam usluge psihoterapije i psihijatrijskih pregleda u zemlji i inostranstvu. Radim uživo u našim prostorijama, kod klijenta ili Online preko Google Meet i Zoom platforme.

Usluge

  • RE&KBT psihoterapija
  • Bračna i partnerska psihoterapija
  • Grupna psihoterapija
  • Psihijatrijski pregledi
  • Psihijatrijska procena za smeštaj u dom
  • Psihijatrijska procena testatorske sposobnosti

Radno vreme

  • Radnim danima 18:00 - 21:00
  • Subota 18:00 - 21:00
  • Nedelja 18:00 - 21:00

Kontakt

Pratite me:

© Copyright 2023 epsihijatar.net. Dizajnirao Dr Milan Popović. Sva prava zadržana.