loader

Radno vreme : Pon – Pet: 18:00 – 21:00

Fill 1

Zakažite seansu : Mob: + 381 61 180 1972 ::: Viber: +381 60 48 58 788

image

Svet savremenog čoveka preplavljen je različitim standardima. Od definicija uspeha i lepote, do postavljenih kriterijuma za društveni status i materijalnu vrednost. Ovakvo okruženje neretko stvara pritisak na pojedinca da ispunjava određena očekivanja, često zanemarujući pri tome vlastitu autentičnost, vrednosti i potrebe. Kroz prizmu REKBT (racionalno emotivno kognitivne bihevioralne terapije) psihoterapije, ovo može se dovesti do nezadovoljstva, stresa i emocionalnih poremećaja. Međutim, postoji način da se prevaziđu ove poteškoće – kroz bezuslovno prihvatanje i ljubav prema sebi i drugima.

Bezuslovna ljubav prema sebi

Da bismo istinski prihvatili i voleli druge, neophodno je najpre da prihvatimo i zavolimo sebe. Bezuslovna ljubav prema sebi ne znači sebičnost, niti ignorisanje vlastitih grešaka. Naprotiv, podrazumeva autentično razumijevanje i prihvatanje sopstvene ličnosti, vlastitih kvaliteta i slabosti.

Bezuslovno samoprihvatanje ključno je za postizanje unutrašnje harmonije i zadovoljstva. Kroz proces REKBT terapije, učimo da prihvatimo sebe uprkos nesavršenostima. Ova terapijska praksa pomaže nam da shvatimo da vrednost pojedinca nije određena spoljašnjim faktorima kao što su uspeh, fizički izgled ili društveni status.

Bezuslovna ljubav prema drugima

Kada uspemo da prihvatimo sebe u potpunosti, stvaramo prostor da prihvatimo i druge. Bezuslovna ljubav prema drugima znači prihvatanje ljudi onakvih kakvi jesu, bez očekivanja da se promene ili prilagode našim željama.

REKBT pristup podučava da prihvatanje drugih ne znači nužno saglasnost sa njihovim ponašanjem ili stavovima. U pitanju je prihvatanje da svako ima svoj put, svoje izazove i svoj proces rasta.

Kako REKBT može pomoći?

REKBT se bazira na ideji da ne reagujemo direktno na događaje oko nas, već na naše interpretacije tih događaja. Dakle, naše misli o određenoj situaciji, a ne sama situacija, izazivaju naša osećanja i ponašanje.

REKBT terapija može pomoći da se osvesti način na koji percipiramo sebe, druge i svet oko nas. Pomaže nam da identifikujemo i izmenimo iracionalna uverenja koja stvaraju nezadovoljstvo i emocionalnu patnju.

Kroz taj proces, možemo naučiti da prihvatimo sebe i druge uprkos svim nesavršenostima. Bezuslovno prihvatanje i ljubav prema sebi otvaraju put ka zdravijim odnosima, unutrašnjem miru i većoj emocionalnoj ravnoteži.

Na kraju, savladavanje umetnosti bezuslovnog prihvatanja i ljubavi prema sebi i drugima vodi ka ispunjenijem i srećnijem životu, gde se poštovanje i razumevanje prirodno šire na sve oko nas.

Spec. dr med. Milan Popović

Psihoterapija i psihijatar

Pružam usluge psihoterapije i psihijatrijskih pregleda u zemlji i inostranstvu. Radim uživo u našim prostorijama, kod klijenta ili Online preko Google Meet i Zoom platforme.

Usluge

  • RE&KBT psihoterapija
  • Bračna i partnerska psihoterapija
  • Grupna psihoterapija
  • Psihijatrijski pregledi
  • Psihijatrijska procena za smeštaj u dom
  • Psihijatrijska procena testatorske sposobnosti

Radno vreme

  • Radnim danima 18:00 - 21:00
  • Subota 18:00 - 21:00
  • Nedelja 18:00 - 21:00

Kontakt

Pratite me:

© Copyright 2023 epsihijatar.net. Dizajnirao Dr Milan Popović. Sva prava zadržana.