loader

Radno vreme : Pon – Pet: 18:00 – 21:00

Fill 1

Zakažite seansu : Mob: + 381 61 180 1972 ::: Viber: +381 60 48 58 788

image

Napadi panike predstavljaju dramatična iskustva koja mogu da iscrpe i onesposobe. Ova stanja se javljaju neočekivano i mogu da izazovu razne fizičke simptome poput ubrzanog rada srca, osećaja gušenja i znojenja. Pored toga, vrlo često osoba koja prolazi kroz napad panike doživljava strah od smrti ili gubitka kontrole. REBT terapija predstavlja jedan od načina da se prevaziđu napadi panike. Ova terapija se fokusira na razvijanje zdravih uverenja i načina razmišljanja koji mogu pomoći u kontroli anksioznosti.

Razumeti napade panike: REBT terapija

REBT terapija predstavlja metodu koja se bavi korekcijom iracionalnih uverenja koja vode ka anksioznosti. Naime, kada osoba doživi napad panike, često dolazi do preteranog straha i panike zbog situacije koju doživljava. REBT terapija pomaže da se osveste i koriguju takva iracionalna uverenja koja vode ka anksioznosti. Takođe se fokusira na promenu negativnih sistema uverenja koji osobi stvaraju osećaj bespomoćnosti i nemogućnosti da kontroliše svoje emocije.

Terapeuti koji koriste REBT terapiju koriste različite tehnike i alate kako bi pomogli osobi da prevaziđe anksioznost. Jedna od tehnika koja se često koristi u ovoj terapiji je identifikacija i korekcija negativnih misli koje se javljaju tokom napada panike.

Prevaziđite anksioznost uz REBT tehnike

REBT terapija uključuje razne tehnike koje pomažu u prevazilaženju anksioznosti. Jedna od najčešćih tehnika koja se koristi u REBT terapiji jeste kognitivno-bihejvioralna terapija. Ova tehnika se fokusira na promenu negativnih misli i ponašanja koja su povezana sa anksioznošću. Kroz kognitivno-bihejvioralnu terapiju osoba uči da prepozna negativne misli i da ih zameni pozitivnijim i konstruktivnijim uverenjima.

Druga tehnika koja se koristi u REBT terapiji jeste tehnika relaksacije. Ova tehnika ima za cilj da osoba nauči kako da se opusti i smanji nivo anksioznosti. Kroz ovu tehniku, osoba uči da se fokusira na svoje telo i da prepozna kada su mišići napeti. Uči se da se opusti i da diše duboko kako bi se smanjio nivo anksioznosti.

REBT terapija: Rešenje za napade panike

REBT terapija se pokazala kao efikasan način za rešavanje napada panike. Ova terapija pomaže osobi da razvije zdravije načine razmišljanja i da se oslobodi iracionalnih uverenja koja vode ka anksioznosti. Kroz REBT terapiju osoba uči da prepozna negativne misli i da ih zameni pozitivnijim i konstruktivnijim uverenjima.

Osim toga, REBT terapija pomaže osobi da se opusti i smanji nivo anksioznosti. Kroz tehnike relaksacije, osoba uči da se opusti i diše duboko kako bi smanjila nivo anksioznosti. Na taj način, osoba može da reši problem napada panike i da se oseća bolje.

Uopšteno gledano, REBT terapija predstavlja efikasan način za rešavanje anksioznosti i napada panike. Ova terapija pomaže osobi da razvije zdravije načine razmišljanja i da se oslobodi iracionalnih uverenja koja vode ka anksioznosti. Kroz tehnike relaksacije, osoba uči da se opusti i smanji nivo anksioznosti. REBT terapija je pristupačna i može biti od pomoći osobama koje se bore sa anksioznošću i napadima panike.

Spec. dr med. Milan Popović

Psihoterapija i psihijatar

Pružam usluge psihoterapije i psihijatrijskih pregleda u zemlji i inostranstvu. Radim uživo u našim prostorijama, kod klijenta ili Online preko Google Meet i Zoom platforme.

Usluge

  • RE&KBT psihoterapija
  • Bračna i partnerska psihoterapija
  • Grupna psihoterapija
  • Psihijatrijski pregledi
  • Psihijatrijska procena za smeštaj u dom
  • Psihijatrijska procena testatorske sposobnosti

Radno vreme

  • Radnim danima 18:00 - 21:00
  • Subota 18:00 - 21:00
  • Nedelja 18:00 - 21:00

Kontakt

Pratite me:

© Copyright 2023 epsihijatar.net. Dizajnirao Dr Milan Popović. Sva prava zadržana.